8 Şubat 2019 Cuma


VFS GLOBAL BURSA



    VFS GLOBAL BURSA, Konsoloslukların kısa süreli vize işlemleri için resmi olarak yetkilendirdiği bir aracı kurumdur. Kısa süreliden kastedilen 90 günü aşmayan tatil, gezi veya seminer gibi amaçlar çıkılan seyahatlerdir. Bursa’da ikamet eden Türkiye vatandaşları gerekli evraklar ile beraber VFS GLOBAL Bursa merkezine gidebilirler. Vize işlemleri için gerekli olan evraklar vize türlerine göre değişiklik göstermektedir. Vize için gerekli evraklara veya vize türlerine vize randevu merkezinden ulaşabilirsiniz. 

    VFS GLOBAL, vize başvurusunda bulunan kişilerden standart bir vize ücreti almaktadır. Ancak bu ücreti Konsolosluklar adına almaktadır. VFS GLOBAL’in kişilere sunduğu ek hizmetlerden yararlanmak isteyenler ise ek hizmet ücretlerini ödemek zorundadır.


VFS GLOBAL TÜRKİYE MERKEZLERİ


    Türkiye’de birçok insan yurt dışına çıkmak istemektedir. Bu kişilerin başvurdukları ülkeye de bağlı olarak vize işlemleri için başvuru merkezleri değişiklik göstermektedir. Schengen ülkeleri ve Kanada’yı kapsayan VFS GLOBAL, Türkiye’nin pekçok yerinde bulunmaktadır. Ankara’da, İstanbul’da Harbiye ve Altunizade ilçelerinde, İzmir’de, Edirne’de, Bursa’da, Bodrum’da, Antalya’da ve Gaziantep’te ofisleri vardır. Kişiler konumlarına yakın ofislere giderek vize işlemlerini başlatabilirler. Ancak VFS GLOBAL Türkiye merkezleri yalnızca kısa süreli vize işlemleri için gidilmelidir.

    NOT: Polonya Konsolosluğu’nun 2018 yılında VFS GLOBAL ile olan sözleşmesi sona ermiştir. Bu nedenle vize başvurularını kısa yada uzun soluklu fark etmeden Polonya Konsolosluğu kabul etmektedir. Sadece güncel haliyle kontrol etmek vize işlemlerinin gidişatı için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle vize randevu işlemi sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.